24 juli 2006

Super dag!

...og da sikter jeg ikke til at det var første arbeidsdag etter ferien...

I et forsøk på å innarbeide gode rutiner i tosomhetstilværelsen hadde jeg målene klare for dagen: Solid morgentur, legge ut spor på vei fra jobb, gå tur og deretter sporet på hjemveien, så en kvil før ei lydighetsøkt på kvelden.

Klarte alt, men det morsomste var at Molly var i superslag i dag. Først sporet:
22 grader, sol, lite vind. Spor på ca 200 meter rett fram, middels høy vegetasjon - stiv og tørr. Veldig kupert terreng. Et godbitdepot i sporet, godbitskål i enden. Liggetid ca 1 time. Direktepåslipp. Ikke noe problem, litt vingling de første 50 metrene men helt perfekt resten av sporet. Heit, men ikke galematias... :)

Før lydighetsøkta tok jeg fram åtte sporpinner og spredte utover plena. Fikk Molly til å søke dem opp en etter en - klikket og belønnet med leverpostei ved hvert funn. Hun skjønte tegninga og jobbet som en gal. Gjentok etter en stund. Hilste litt på naboens strihårete dachsevalp "Svea" før vi gikk videre.

Det er lenge siden hun har vært så på hugget som da vi trente lydighet i kveld. Kjempekontakt, passe intensitet og fart. Stå under marsj satt som et skudd - ingen nøling, ingen "tjuvstopp", kun kontante stopper - og der sto hun til jeg kom tilbake og belønnet (også etter klikket - snart tid for omvendtlokking?). Venstresvingene ved lineføringa begynner også å komme seg - jobber hardt med bakparten nå - selv om det fortsatt er litt å hente på nøyaktigheten.

Super nivåheving fra forrige ukes litt mer stusselige økter...

Så nå er vi et fornøyd par - sliten hund og stolt far :D

Ingen kommentarer: