22 juli 2006

Til topps!



Har nettopp kommet hjem fra fire fine dager på hytta. Herlig for Molly å få litt "luft i luka" etter operasjon og rekonvalesens.

Budal viste seg etter hvert fra sin beste side, og det ble fine turer på fjellet. Fredag besteg vi Forelhogna (1400 meter) som ligger på grensa mellom Sør-Trøndelag og Hedmark. Brukte seks timer på turen, og Molly viste at kondisen er på plass igjen. Beviste på at Molly var på toppen finner du her.

Turen medførte også hennes første nærkontakt med sau og rein. Ei søye med unger blokkerte stien, og hadde ikke tenkt å flytte seg. Molly var stor i kjeften, men da sauen ikke bakket gjemte hun seg bak matfars føtter. For så å slenge noen meldinger igjen da sauene var på trygg avstand.
Reinsbukken, som sto alene nær toppen av "Hogna" (som forøvrig er et eldorado for reinsjakt), vakte ikke interesse hos Molly før jeg tok henne med inn i vinddraget fra reinen. Da kvapp hun til, og skulle etter stakkaren. Bukken sprang av gårde, og Molly brukte de neste ti minuttene på å lokalisere rakkeren på overvær i motvinden. På fjellet er det mange spennende spor, og Molly tok opp et utall av dem i løpet av timene turen varte.

Bedrev også mer organisert sportrening på hytta. La to spor, og hun gikk begge bra:
1) Lengde på 200 meter, halvannen times liggetid, to 90-graders vinkler, myrterreng. Vindstille, oppholds, om lag 14 grader varmt. Godbitdepoter i sporet, godbitskål i enden.
Rett på sporet. Måtte ringe på den første vinkelen, men fant fort tilbake. Andre vinkelen var super. Meget ivrig på å fortsette ved sporslutt.
2) Lengde 250 meter, øvrige forhold samme som 1). Denne gangen prøvde vi sporoppsøk i stedet for direktepåslipp, og det gikk som en drøm. Tok begge vinklene på strak arm. Perfekt spor på alle måter.

Ved siden av sporene trente vi også på å markere pinner. Fikk kuttet opp en del selje-pinner, og lot Molly lete dem opp. Hun løfter tydelig pinnen opp og snur seg mot meg før hun slipper. Kanskje skal jeg være fornøyd med det - noen fullkommen apport tror jeg er "beyond" oss i øyeblikket. Skal kjøre mer på pinnene i et par uker før jeg tester dem i sporet.

Ingen kommentarer: